15 juli 2020
19:30

Karlslunds IF FK

Referat: Täby FK - Karlslunds IF FK

Karlslunds IF FK tar ikväll sin första bortaseger och sin andra seger på tre matcher efter att ha vunnit med 2-0 mot Täby FK efter två sena mål av Adam Björk och Sebastian Loyola Nydén.

Ja, Karlslund hade knappt hunnit kommit hem från sin långa resa i Luleå i helgen innan det var dags för en ovanlig schemalagd veckomatch i Stockholm. Anledningen till dessa veckomatcher är givetvis p.g.a. rådande situation med Coronaviruset. Även anledningen till att det fortfarande är en match kvar innan sommaruppehållet.

Karlslund ställer upp med följande:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin – Filip Stankovic – Helmer Andersson – Christopher Alp
Ibrahim Habib – Justin Salmon – Sebastian Loyola Nydén
Christer Lipovac – Tidjani Diawara – Martin Springfeldt

Avbytare:
Rasmus Forsell, Adam Björk, Lukas Julher, Sermed Habib, Dennis Koss, Elias Jangdin, Nadir Ayéva

Matchen är jämn under den första halvleken, bra chanser för båda lagen, även om det är Täby som kommer till några fler lägen. Ställningen förblir mållös.

I den andra halvleken trycker Täby på för ett ledningsmål, men Karlslund ligger oftast rätt i defensiven. Vid de tillfällen de inte gör det så är avsluten från täbyiterna för svaga eller så är det rödblåa försvaret där och räddar, om inte annat har vi alltid Jakob Kindberg i målet. Kindberg skulle även få en avgörande roll i slutet.

I slutet av matchen börjar båda lagen bli trötta på en visst nylagd gräsmatta. Karlslund kommer upp mer och mer och är nära några gånger att bryta igenom på kontringar. I den 87:e minuten får Karlslund en frispark i högerkorridoren. Inbytte Sermed Habib slår en hög boll in i straffområdet, och bollen missbedöms av målvakten där Adam Björks kropp, och i synnerhet axel, dyker upp och han nickaxlar in bollen i mål! Björks första seriemål i A-laget för morgondagens födelsebarn (fyller 21 år imorgon)!

Om Täby tryckte på tidigare i matchen så blir det inte direkt mindre efter Karlslunds ledningsmål. Det har varit både stolpträffar och ribbträffar i ramen bakom Kindberg, men den absolut farligaste chansen kommer i slutet av matchen där en täbyit blir helt fri mot Kindberg, skjuter, och Kindberg gör en fantastisk räddning med högerbenet likt en reflexräddning av en hockeymålvakt. Minuten senare, på övertid, kommer en långboll upp mot den evigt stångandes Tidjani Diawara som skarvar bollen vidare till Sebastian Loyola Nydén som blir fri med målvakten till höger i straffområdet och som sätter bollen i bortre gaveln! Säsongens första mål för Loyola Nydén, under hans sjuttielfte löpmil på planen. Ett värdigt mål för lagets evighetsmaskin.

Karlslund vinner matchen med 0-2 borta mot Täby, och visst kan en opartisk person hävda att det var orättvist med tanke på Täbys chanser under matchen. Men samtidigt, hade fotboll varit rättvis så hade Karlslund haft mer poäng i serien. Den här gången har Karlslund lite medvind och lyckas ta hem alla tre poäng. Förra veckan var de Luleå som satte tre av tre skott mot Karlslund. Ikväll var det Karlslunds tur.

NA: Första trepoängaren på bortaplan – när Karlslund avgjorde sent: ”Äntligen studsade bollen våran väg”
SportExpressen Play: Highlights från matchen

In under matchen kom Lukas Julher (redan i den första halvleken då Gabriel Kopkin utgick skadad), i halvtidspaus kom Adam Björk in och under den andra halvleken även Sermed Habib, Nadir Ayéva och Dennis Koss. Faktum är att i matchens slutskede har Karlslund en genomsnittsålder på 20 år, förutsatt att alla spelare har fyllt år i år vilket de inte har. Alla med erfarenheter rikare att hårt jobb lönar sig.